Fars haber ajansına göre,” Norveç Mülteciler Konseyi” ve “İşbirlikleri KolaylaÅŸtırma ve Gözetleme” adlı sivil toplum örgütleri, ortak yayınladıkları bildiride, Suudi koalisyonunun Yemen’e yönelik saldırısından bu yana Yemen’den tedavi için ülke dışına gidemeyen hastalardan 32 bin kiÅŸinin öldüğünü bildirdi.
Sözkonusu iki kuruluş, Sana havalimanının faaliyetlerinin durmasından dolayı binlerce Yemenli hastanın ölümle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Bilindiği gibi Yemen hava sahası, Suudi rejimi ve koalisyon güçlerinin tehdidinden dolayı hava trafiğine kapandı.
BM genel sekreterinin Yemen iÅŸleri yardımcısı Mark Lowcock, Yemen’in tarihin en kötü insanlık faciası ile karşı karşıya kaldığını söyledi.
BilindiÄŸi gibi Suudi rejimi ve müttefiklerinin mart 2015’ten bu yana Yemen’e düzenledikleri saldırılarda bu zamana kadar en az 16 bin sivil ölürken onbinlercesi yaralandı ve milyonlarca Yemenli de evinden barkından oldu.