• HAKKIMIZDA
  • YÖNETİM KURULU
  • İLETİŞİM
  • CEM TV CANLI
caferialimler
Advertisement
  • ANASAYFA
  • Genel
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • HABER ANALİZ
  • İNANÇ
  • FIKIH
  • ETKİNLİKLER
No Result
View All Result
  • ANASAYFA
  • Genel
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • HABER ANALİZ
  • İNANÇ
  • FIKIH
  • ETKİNLİKLER
No Result
View All Result
caferialimler
No Result
View All Result
ANASAYFA DÜNYA

Siyonist Suudiler Yemen’de Nasıl Kaybetti?

cafe6377 by cafe6377
Siyonist Suudiler Yemen’de Nasıl Kaybetti?
0
OKUNDU
Share on FacebookShare on Twitter

Bu baÄŸlamda  “el-Necm el-Sakib” sitesinin de  aralarında olan Yemenli Medya çevreleri  yayınladıkları raporlarda Arabistan’ın Amerika ve bazı Arap iktidarların desteklerinden  yararlanmasına raÄŸmen Yemen’e karşı saldırgan siyasetlerindeki yenilgi boyutlarına deÄŸildiler.

Yemen’e saldırmak Suudi koalisyon için,  yüzlerce tank, zırhlı araç  ve askeri teçhizatın imha edilmesi ve Arabistan, BirleÅŸik Arap EmirliÄŸi  ve müttefiklerinden binlerce askerin ölümü ve yaralanmasından  baÅŸka bir getirisi olmadı. Amerika ve Arap ülkelerinin yeÅŸil ışığı ardından Arabistan’ın ele baÅŸlığında Suudi koalisyonun Yemen’e askeri saldırısı, ” Kararlılık Fırtınası” operasyonu adı ile 26 Mart 2015 tarihinde,  bu ülkenin müstafi ve kaçak cumhurbaÅŸkanı Abdrabe Mansur Hadi’yi  tekrar iktidar yapma bahanesiyle baÅŸladı. Fakat operasyonun baÅŸlamasından birkaç gün sonra baÅŸarısız kalması ardından adı “Umuda Dönüş”  ve daha sonra da ” Altın Mızrak” olarak deÄŸiÅŸtirildi.  Arabistan ve müttefiklerinin bölgede Yemen’e karşı yenilgiye uÄŸramış saldırısı, bizzat kendileri için ekonomi alanlarında ve özellikleri insani gücü açısından büyük hasarlara sebep oldu.

BaÅŸta Suudi Arabistan’da  Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman, ülkede fiyatları yükselterek ve halkın geçim durumunu zorlaÅŸtırarak, onları yoksullaÅŸtırdı, böylece kendi vatandaÅŸlarını bir lokma ekmek için askeri teÅŸkilata katılmaya zorladı. Arabistan ordusu Yemen Ordusu ve Halkçı komitelere karşı ardı ardına aldığı yenilgiler ardından, baÅŸta Sudan ve Eritre olmak üzere özellikle Afrika ülkelerinden daha fazla paralı asker hizmetine alarak, Suudi askerler yerine savaÅŸa göndermeye çalıştı.  Fakat bu askerlerin cesetleri ülkelerine dönünce acılı aileler ülke yönetimlerini evlatlarını Yemen’e gönderdiÄŸi için kınadılar. Suudi rejimi aldığı ekonomi ve insani yenilgiyle bu sefer zorunlu olarak asker toplamaya baÅŸladı, öyle ki Arabistan halkının zor ekonomi durumlarını suistimal ederek durumdan kendi askeri hedefleri için yaralandı. Yemen savaşındaki son siyasi ve muharebe meydanındaki son geliÅŸmeler, her iki alanda Suudi saldırgan koalisyonun baÅŸarısızlıklarının devam ettiÄŸini gösteriyor. Suudi koalisyon Yemen’e dayattığı savaÅŸta hiçbir askeri ve siyasi hedefini gerçekleÅŸtiremezken üstelik savaÅŸtan önceki döneme göre hem siyasi ve hem meydan kabiliyetleri açısından daha zayıf bir konumda bulunuyor.

Batılı ve Arap müttefiklerine iki haftadan az bir sürede savaşın sona ereceÄŸine dair söz veren Arabistan,  halihazırda yaklaşık 3 seneden beri Yemen bataklığına saplanmış  ve bu yıpratma savaşı, baÅŸta Arabistan olmak üzere saldırgan hükümetlere dayattığı korkunç mali yük, bizzat büyük bir yenilgi sayılmaktadır. Suudi Arabistan ayrıca bu ülkeye askeri saldırı ile 90’lı yıllarda himayesinden çıkanı, Asir, Necran ve Cizan  gibi Yemen asıllı  eyaletlere Yemen güçlerinin girmelerine izin verdi. Söz konusu eyaletlerde Arabistan’ın himaye  dönemi sona erdiÄŸi zaman,  Arabistan yönetiminin dönem Yemen hükümetine verdiÄŸi rüşvetin ardından, Al-ı Suud  hanedanı’nın söz konusu 3 Yemen eyaletindeki iÅŸgalcilik konusu meskût bırakıldı ve Arabistan bu toprakları Yemen’e geri vermedi. Bu yüzden bu açıdan olaya bakıldığında bile Arabistan’ın yemen savaşındaki askeri karnesinde  bir baÅŸka yenilgi göze çarpmaktadır.

Arabistanlı siyasi aktivist Muctehid,  Bu bağlamda yaptığı açıklamada şöyle diyor:  Arabistan ordusu Yemen’e karşı savaşında askeri,  siyasi ve istihbarat açılarından yenilgiye uğramıştır ve yemen Ensarullah hareketi bu savaşın gerçek kazanan tarafıdır.

Âl-i Suud rejiminin,  Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’e karşı aralıksız devam eden hava saldırılarında  inkılapçı Yemen  halkına karşı acizliÄŸi ve sivilleri katliam etmesi,  aynı zamanda El Kaide unsurlarına destek vermesi ve Yemen’de IŞİD’in faaliyeti için ortam hazırlaması,  bu rejimin Yemen inkılapçı halkına karşı acizliÄŸinin göstergesidir, zira Arabistan Yemen’de vekalet savaşının baÅŸlamasından itibaren bu savaşın kaybeden tarafı olmuÅŸtur.

Next Post

Trump'tan Netanyahu'ya Yalanlama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KÖŞEYAZARLARI

avatar for İbrahim Şerenİbrahim Şeren
Üstad! Gözlerimiz Hep Sizi Arayacak
avatar for Musa AyaztekinMusa Ayaztekin
Hiç Düşündünüz mü Nedir Bu “Allah-u Ekber”?
avatar for Åžirali BayatÅžirali Bayat
SİNEMA VE MEDYANIN TOPLUMA ETKİSİ
avatar for Hüseyin ÇaçaHüseyin Çaça
İFRAT VE TEFRİT
avatar for Ali_Akin CabaAli_Akin Caba
Caferî Âlimler Birliği Olağan Genel Kurul İlanı (2025)

ÖNE ÇIKANLAR

Caferî Âlimler Birliği Olağan Genel Kurul İlanı (2025)

Caferî Âlimler Birliği Olağan Genel Kurul İlanı (2025)

Nisan 16, 2025
İran’dan ABD’ye Net Mesaj

İran’dan ABD’ye Net Mesaj

Nisan 6, 2024
Türkiye’de Dünya Kudüs Günü Etkinlikleri

Türkiye’de Dünya Kudüs Günü Etkinlikleri

Nisan 6, 2024
Zeynebiye’de Kudüs Günü

Zeynebiye’de Kudüs Günü

Nisan 6, 2024
caferialimler

Türkiye Caferi Alimler Birliği Resmi Web Sitesi

Sosyal Kanallarımız

HABER KATEGORİLERİ

  • CABİR ile Gündem Ehl-i Beyt
  • DÜNYA
  • duyurular
  • EĞİTİM
  • ETKİNLİKLER
  • FIKIH
  • FIKIH SORULARI
  • Foto Galeri
  • Genel
  • GÜNCEL SORULAR
  • GÜNDEM
  • Günün Hadisi
  • HABER ANALİZ
  • İKİTADİ SORULAR
  • İNANÇ
  • KÜLTÜR SANAT
  • KURAN-I KERİM
  • MANÅžET HABERLER
  • MEDYA
  • MERSİYE
  • önecıkan
  • SİYASİ HABERLER
  • SORU-CEVAP
  • TARİH SORULARI
  • TÜRKİYE
  • Uncategorized
  • Video Galeri

EN SON HABERLER

Caferî Âlimler Birliği Olağan Genel Kurul İlanı (2025)

Caferî Âlimler Birliği Olağan Genel Kurul İlanı (2025)

Nisan 16, 2025
İran’dan ABD’ye Net Mesaj

İran’dan ABD’ye Net Mesaj

Nisan 6, 2024
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • MANÅžET HABERLER
  • TÜRKİYE
  • HAKKIMIZDA
  • İLETİŞİM
  • YÖNETİM KURULU

© 2022 Caferialimler.com haber ve paylaşım sitesi webmaster Hasan Uzunçam

No Result
View All Result
  • ANASAYFA
  • MANÅžET HABERLER
  • GÜNDEM
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • HAKKIMIZDA
  • YÖNETİM KURULU
  • İLETİŞİM

© 2022 Caferialimler.com haber ve paylaşım sitesi webmaster Hasan Uzunçam