Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 kiÅŸi toprak altında kalırken, bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil SaÄŸlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada toprak altında kalan tüm işçilerin kurtarıldığı ifade edilirken, olayda 1 işçinin yaralandığı belirtildi.
ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRATLE BAŞLATILDI
Elazığ Valisi Ömer Toraman, saat 10.04 sıralarında Palu ilçesi Kayaönü köyü civarında krom madenine ait bir işletmede göçük meydana geldiği ihbarının alındığını, ekiplerin hızla olay yerine intikal ettiğini söyledi. Vali Toraman, arama kurtarma faaliyetlerinin süratle başladığını ifade ederek, göçük altında kalan işçilere ulaşmak için arama kurtarma ekiplerinin yoğun şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.
BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: TÜM İŞÇİLER KURTARILDI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, göçüğün Palu’ya baÄŸlı Kayaönü köyü yakınlarındaki bir krom madeni ocağında sabah 10.00 sularında meydana geldiÄŸi belirtildi.
Madenin, Polay Madencilik’e ait olduÄŸu ve ilk aÅŸamada 4 madencinin göçükten etkilendiÄŸinin kaydedildiÄŸi paylaşımda, bir madencinin kendi imkanlarıyla göçükten çıktığı aktarıldı.
Paylaşımda, “Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekipleri, diÄŸer 3 işçimizi de kurtarmıştır. Olayda bir işçimiz yaralanırken diÄŸer işçilerin saÄŸlık durumları iyidir. Konuyla ilgili inceleme baÅŸlatılmıştır. Göçükten etkilenen tüm işçi kardeÅŸlerimize acil ÅŸifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.