Bahreynli Bakan Rumeyhi, Katar temsilcisinin tepkisine yol açan  konuÅŸmasında, “Al Jazeera kanalı Körfez ülkelerinin güvenliÄŸini hedef almakta,  asılsız söylenti ve yalan haberler yayınlamaktadır.” ifadelerini kullandı.
Suudi Arabistan Enformasyon ve Kültür Bakanı Avvad da benzer ÅŸekilde  Al Jazeera’yi eleÅŸtirerek, “Åžiddet ve aşırılığa son verilmesi gerekir. Bazı Arap  ülkelerinde hala ÅŸiddet çaÄŸrıları yapılıyor.” diye konuÅŸtu.
Katar temsilcisi Buayneyn, bu sözler üzerine toplantıyı yöneten  Tunuslu Bakan Mehdi bin Garibe’den ikinci kez söz istedi, ancak talebi karşılık  bulmayınca, “Ãœlkem aleyhinde konuÅŸulduÄŸu zaman savunma yapmak için müdahalede  bulunmak benim en doÄŸal hakkımdır.” diyerek oturumu terk etti.
Buayneyn toplantının başında ilk söz alışında, Al Jazeera’nin sadece  haber yaptığını ve Arap dünyasının, gerçeklerin yansıtılmasından rahatsız  olduÄŸunu dile getirerek, “Al Jazeera’yi suçlayanlar toplum ahlakını kirleten  kanalları görmezden geliyor.” ifadelerini kullanmıştı.
Arap BirliÄŸi Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ise konuÅŸmasında, Arap  dünyasında bazı medya organlarının krizin bir parçası haline geldiÄŸini ve  “olumsuz ve yıkıcı” yayınlar yaptığını söyledi.
Katar’a ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Mısır, BirleÅŸik Arap  Emirlikleri ve Bahreyn’in Doha yönetimine sunduÄŸu 13 maddelik talep listesinde Al  Jazeera kanalının kapatılması ÅŸartı da yer alıyordu.