Sosyal medyada yayınlanan ve kısa sürede gündem olan bir videoda, Tel Aviv’deki bir yolu trafiÄŸe kapatan Etiyopyalı Yahudilerin, Korsan İsrail polisine karşı Arapça ve İngilizce Filistin yanlısı sloganlar attığı görülüyor.
Yüzlerini tişörtleriyle kapatan kızgın Etiyopyalılar, bir taraftan Arapça tekbir getirirken, İngilizce “YaÅŸasın Filistin” ve “Özgür Filistin” ÅŸeklinde sloganlar atıyor ve elleriyle zafer iÅŸareti yapıyor.
Söz konusu video Filistinliler tarafından sosyal medyada binlerce defa paylaşıldı. Etiyopyalı Yahudilerin İsrail polisine karşı Filistin yanlısı slogan atması Filistin’de olumlu karşılandı.
Siyonist İsrail’deki Etiyopya asıllı Yahudilerin sayısı 140 bini geçiyor. 1984 ve 1991 yıllarında yaklaşık 80 bin Etiyopyalı Yahudi, İşgal topraklarına göç etmiÅŸti. Uzun yıllar dışa kapalı ÅŸekilde yaÅŸayan Etiyopyalı Yahudiler, Siyonistlerce 3. sınıf vatandaÅŸ muamelesi görmektedir.






