Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Siyonist rejim Filistin halkına yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığı sürece barış ve ateşkesten bahsetmenin mümkün olmadığını vurguladı.
Hamas hareketinin sözcüsü Hazım Kasım, mevcut durumda ateşkesin mümkün olmadığını vurguladı.
Hazım Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘Arabuluculuktan (ateşkesten) bahsetmek için henüz çok erken, çünkü bu gelişmelerde savaş alanı belirleyici oluyor ve şu anda da bu alan hala yanıyor, bir yanda direniş, diğer yanda Siyonist rejimin saldırıları devam ediyor.
Aksa Tufanı operasyonu, önceki operasyonlara göre eşi benzeri olmayan bir operasyondur ve direniş, askeri faaliyetlerini eşi benzeri görülmemiş bir şekilde artırmıştır ve bu operasyona katılan güçler de kişi sayısı ve taktik bakımından eşsizdir.
Aksa Tufanı operasyonunun bitiminden sonra İsrailli esir askerler hakkında konuşacağız ve bu konudaki talepler de Kassam Tugayları ile ilgilidir ve bu aşamada taleplerden asla söz edilmeyecektir.
Bu operasyonu farklı kılan, savaşın Gazze Şeridi’ni kuşatan Siyonist rejimin askeri üslerine taşınmasıdır.
Bu operasyon, Batı Şeria’daki Siyonist rejimin İslam’ın ve Hıristiyanlığın kutsal mekânlarına ve mahkumlara yönelik artan saldırılarına ve provokatif eylemlerine yanıt olarak düzenlenmiştir.’






