Filistin Enformasyon Merkezi’nin bildirdiÄŸine göre Gazze ablukasını kaldırma ve dönüş hakkı yürüyüşleri milli komitesi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, tüm hedefler tahakkuk buluncaya deÄŸin deniz yürüyüşleri ve ayrıca Gazze Åžeridinde dönüş hakkı yürüyüşlerinin devam etmesinin bir zaruret olduÄŸunu bildirdi.
Söz konusu Filistin’li kuruluÅŸ, dönüş hakkı yürüyüşlerinin Filistin halkının kendi haklarını elde etmesi için düzenlenen barışçıl yürüyüş olduÄŸunu duyurdu.
30 Mart tarihi, dönüş hakkı ve Gazze ablukasının kaldırılmasını hedefleyen yürüyüşlerin birinci yıldönümüdür.
Dönüş hakkı yürüyüşlerinin baÅŸladığı ilk günden beri siyonistlerce yaklaşık 260 Filistin’li ÅŸehit düşerken, 26 binden fazlası da yaralanmıştır.