CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: ABD’den F-16 alım süreci olumlu sonuçlandı, memnuniyet duyuyoruz
Yılın ikinci Kabine toplantısı sona erdi. 3 saat 15 dakika süren toplantının ardından kameralar karşısına geçen CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan açıklamalarda bulundu. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ABD’nin Türkiye’ye F-16 savaÅŸ uçağı satışı kararıyla ilgili “ABD ile bir süredir yürüttüğümüz F16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan baÅŸkanlığındaki CumhurbaÅŸkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. ErdoÄŸan, yaklaşık 3 saat 20 dakika süren CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’ndeki basına kapalı toplantı sonrası gündeme iliÅŸkin önemli açıklamalarda bulundu. ErdoÄŸan, yaptığı açıklamada ABD’nin Türkiye’ye yönelik F-16 satışını deÄŸerlendirdi.
“ABD’NİN F-16 KARARINDAN MEMNUNUZ”
ABD’nin Türkiye’ye 40 adet yeni F-16 Blok 70 savaÅŸ uçağı ve envanterdeki 79 uçak için ise modernizasyon kiti satışı ile ilgili konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Amerika BirleÅŸik Devletleri ile bir süredir yürüttüğümüz F-16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Ülkemize yönelik kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte inÅŸallah Türk savunma sanayi, bundan sonra daha hızlı yol alacaktır.” ifadelerini kullandı.

ABD’NİN TÜRKİYE’YE F-16 SATIÅž SÜRECİ
Yabancı ülkelere silah satışı konusunda Senato Dış İliÅŸkiler Komitesi ile Temsilciler Meclisi Dış İliÅŸkiler Komitesinin deÄŸerlendirme ve varsa itiraz hakkı bulunuyor. Hem Senato hem de Temsilciler Meclisinin dış iliÅŸkiler komiteleri, 26 Ocak’ta bildirimin yapıldığı gün yaptıkları açıklamalarla Türkiye’ye F-16 satışına onay verdiklerini duyurmuÅŸtu.
Türkiye, ABD’den 40 adet yeni F-16 Blok 70 savaÅŸ uçağı ve envanterindeki 79 uçak için ise modernizasyon kiti talep etmiÅŸti. Geçen yıl bazı Kongre üyelerinin F-16’ların satılmasını ÅŸarta baÄŸlayan ek maddeleri ABD Savunma Bakanlığı Bütçe tasarısından çıkarılmıştı.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Kabine toplantısındaki açıklamalarından satır baÅŸları:
“Bir taraftan iyice yaklaÅŸan 31 Mart seçimleri ilgili çalışmalarımızı yürütürken diÄŸer yandan ülkemizi büyütme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Turizm geliri yüzde 17 arttı, 57 milyon turist geldi. Turizmde bu tarihi başarıları muhalefetin ve bazı faşist çevrelerin turizmi baltalamaya yönelik menfi kampanyalarına rağmen elde ettik. Turizmde hedef 60 milyar dolar.
Önümüzdeki dönemde, ekonomi programımızın müspet yansımalarını, enflasyon başta olmak üzere diğer alanlarda net bir şekilde göreceğiz.
“İKİNCİ ASTRONOTUMUZU DA UZAYA GÖNDERECEĞİZ”
İnsanlı uzay misyonumuzu başarıyla yerine getirdik. İkinci astronotumuzu da önümüzdeki aylarda yeni deneyler yapmak üzere yörünge altı uçuş için uzaya göndereceğiz.
TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI
Terörün yok edilmesi, Irak’la hayata geçirmeyi planladığımız Kalkınma Yolu Projesi için de önemlidir. Türkiye, ne pahasına olursa olsun, güney sınırlarında bir ‘teröristan’ kurulmasına müsaade etmeyecektir.
Terör örgütü mensuplarını, nerede bulursak orada kafalarını ezmeyi, bu amaçla oluşturulan altyapıları imha etmeyi sürdüreceğiz. Yaz aylarında Pençe Harekat bölgesindeki tahkimatımızı önemli ölçüde tamamlamış olacağız, böylece çok daha etkin tedbirleri alma imkanına kavuşacağız.
“HEDEFİMİZ YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUTU TESLİM ETMEKTİR”
Depremzede kardeşlerimizi en kısa sürede güvenli, huzurlu ve dayanıklı yuvalarına kavuşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hedefimiz yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmektir. Deprem bölgesinde istihdamı ve üretimi canlandıracak, şehirlerimize güç katacak projeleri devreye aldık.
31 mart seçimleri öncesi her türlü provokatif oyun devreye sokuldu. Mahalli İdareler Seçimlerini, ülkemizi tökezletmenin aracı haline dönüştürme hayali kuranların heveslerini yine kursaklarında bırakacağız.
Önümüzdeki aylarda 4 ayrı proje kapsamında, 34 kilometrenin üzerinde uzunluÄŸa ve 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul’a kazandıracağız.”






