Ayetullah Seyyid Ali Hamanei mesajında, bu yıllık oturumunu düzenleyenlerin bu büyük İlahi fırsatın deÄŸerini bilip, bu müstakim hattı ısrarla sürdürmeleri ve Allah’ın sabredenlerin yanında olduÄŸunu bilmeleri gerektiÄŸini beyan etti.
Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, namaza davetin, hayatın en güzel tecellilerine davet olduğunu çünkü, insanın yaratan ve tüm iyilikler ve güzellikler sahibi karşısında aşıkane niyazda bulunduğu hayatın bir mevsimi olduğunu ve insanın ruh ve iç güzelliği ve iyiliği ayarını arttırdığını kaydetti.
Ayetullah Hamanei, Kuran-i Kerim ve hadiste dua ve namaza ciddi ÅŸekilde tavsiyede bulunulmasının da, namaza davetteki aynı özelliÄŸin göstergesi olduÄŸunu, Allah’ın sahil ve iyi kullarının bunu kendileri için bir ders olarak görüp, namaza davet etmeleri gerektiÄŸini vurguladı.
Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, mümin yetkililerin bu davet için geniş şekilde imkanlarını sunmaları gerektiğini, alim, öğretmen, eğitmen, müdür ve yetkilinin her yerde kendi muhatapları bu tarafa çekmeleri ve onları Allah ve namaza davet edenlerden yapmaları gerektiğini belirtti.
26. Genel Namaz Oturumu bugün “Namaz ve Sanal Ortam” baÅŸlığıyla Åžii ve Eh-i Sünnet alimleri, kültür aktivistleri ve yetkililerin katılımıyla ülkenin güneyinde yer alan Benderabbas liman kentinde düzenlendi.