Sumeria News’un haberine göre, Irak Milli Hikmet Hareketi Başkanı Seyyid Ammar Hekim, bu ülkenin Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile bir arya gelerek, son siyasi gelişmelerle parlamento seçimleri konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Hekim bu görüşmede tüm tarafların seçim programlarına göre hareket edip rakiplere yönlendirilen her çeşit siyasi azarlamadan uzak durmaları gerektiğini vurguladı.
Milli Hikmet Hareketi Başkanı ilaveten, “Irak’ın gelecekteki seçimleri bu ülkede istikrarın yerleşmesine neden olacak. Böylece günümüzdeki krizlerin yerine siyasi zaferlerin ortaya çıkışına uygun bir zemin hazırlanmalı” diye konuştu.
Hekim konuşmlarının sonunda ise Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların çözümüne ilişkin olumlu mesajların iletilmesi talebinde bulunurken Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde yer alan havalimanlarının yeniden açılmasıyla memurların maaşlarının ödenmesi için gerekli kolaylıkların sağlanması gerektiğini vurguladı.
Fuad Masum Kimdir?
Fuad Masum 1938 yılında Irak’ın Kuye şehrinde doğdu. Celal Talabani’nin çocukluk arkadaşı olan Masum, Kürdistan bölgesinde bulunan okullarda öğrenim gördü. Bağdat Üniversitesi hukuk ve şeriat alanında eğitim aldı. El-Ezher Üniversitesi’nde de yüksek lisans yaptı. Mezuniyeti’nin ardından Basra Üniversitesi’nde profesör olarak görev yaptı. 1962 senesinde Irak Komünist Partisi’ne üye oldu. 1964’de buradan ayrılarak Kürdistan Demokrat Partisi’ne katıldı. Öte yandan Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin kurulmasında da öncü oldu.
1992’de Kürdistan bölgesinde kurulan ilk hükümetin başkanlığına seçildi. 2004’deTemsilciler Konseyi’nin ilk başkanı oldu. 2005’te milletvekili sıfatıyla meclise girdi. 24 Temmuz 2014 tarihinde parlamento tarafından Irak’ın yeni cumhurbaşkanı olarak göreve getirildi.