İsrail medyasından dün gece ile ilgili bomba itiraf: Gazze’ye ilk kara operasyonu hayal kırıklığı
İsrail ordusu dün gece Gazze’nin telefon ve internet hizmetlerini kesip bölgeye yapılan saldırıların dozunu artırdı. Åžu an 2 milyon kiÅŸiden haber alınamazken, İsrail’in Gazze’ye hava saldırısının yanında kara operasyonu da düzenlediÄŸi ancak büyük kayıplar verdiÄŸi için kara operasyonunu duyurmadığı öne sürüldü. İsrail medyasında yer alan haberlerde, “İlk kara operasyonu tam bir hayal kırıklığı. Hükümet askerlerin canıyla kumar oynuyor.” ifadeleri yer aldı.

İsrail’de yayın yapan Kanal 14’ün askeri analisti, ‘İlk kara operasyonu tam bir hayal kırıklığı. Hükümet askerlerin canıyla kumar oynuyor.’ diyerek baÅŸarısızlığı itiraf etti.

İsrail medyasından Ynet ise dün geceki geliÅŸmelerle ilgili “İsrail ordusu, düzenlediÄŸi operasyonunu ÅŸu ana kadar kara harekatı olarak duyurmaktan kaçındı.” ÅŸeklinde bir haber geçti.

Hamas‘tan yapılan açıklamada ise “İsrail, kara harekatı düzenliyor ancak buna kara harekatı demiyor. Çünkü hezimete uÄŸrayınca tüm itibarını kaybedeceÄŸini biliyor.” denildi.

İsrail’in dün geceki kara saldırılarıyla ilgili bir açıklama yapan Hamas Lideri Ali Baraka, “İşgal güçlerinin Gazze Åžeridi’ne üç cepheden baÅŸlattığı kara saldırısının baÅŸarısızlıkla sonuçlandı. Düşman saflarında asker ve teçhizat açısından ağır kayıplar yaÅŸanmaktadır. Düşman, Filistin direniÅŸinin birçok cephede hazırladığı pusuya düştü. Saldırıyı püskürtmek için Kornet füzeleri ve Yasin füzeleri kullanıldı, düşmanın yeniden denemesini bekliyoruz. İşgalci İsrail, yaralıları ve ölüleri savaÅŸ alanından tahliye etmek için helikopterleri kullandı” dedi.
Haberler.com






